Voorwaarden

Bij De Ruilwinkel geloven we erin dat ongebruikte spullen voor een ander nog zeer nuttig kunnen zijn. Heeft u thuis spullen die niet meer gebruikt worden, maar die wel nog goed zijn? Grote kans dat u daar iemand anders een plezier mee kunt doen. Bij De Ruilwinkel kunt u deze spullen inleveren en u krijgt er nog iets voor terug ook! Ingebrachte spullen worden gewaardeerd met punten. Voor de punten die u ontvangt kunt u in de winkel spullen uitzoeken. Zo ruimt u niet alleen op, maar kunt u ook andere spullen uitzoeken zonder er één euro aan uit te hoeven geven. Ziet u niet gelijk iets dat u wilt meenemen? Geen probleem, we registreren uw punten in onze administratie en deze blijven onbeperkt geldig. Inname Als lid van De Ruilwinkel mag u per dag 7 artikelen inleveren. Deze artikelen worden door onze medewerkers bekeken, zij bepalen of de artikelen worden ingenomen en met hoeveel punten deze worden gewaardeerd. Wilt u meer weten over welke spullen De Ruilwinkel inneemt? Bekijk dan de overzichtspagina op deze website. Het is mogelijk dat bepaalde artikelen tijdelijk niet meer worden ingenomen, dit wordt in De Ruilwinkel aangegeven. Op uw eigen klantenkaart wordt bij ieder bezoek genoteerd hoeveel punten u er bij krijgt en hoeveel er weer af gaan. Houd deze klantenkaart goed bij u en neem deze mee als u een bezoek brengt aan De Ruilwinkel. Denkt u er bij het inleveren van spullen aan dat:

 • u dagelijks 7 artikelen in kunt brengen
 • de artikelen schoon, heel, compleet en gangbaar zijn
 • deze achter op de fiets in een doos mee zouden kunnen
 • het geen reclame-artikelen zijn
 • de spullen bij het seizoen passen
 • ze origineel zijn, dus geen gekopieerde DVD’s of games

U kunt iedere dag tot 30 minuten voor sluitingstijd spullen inleveren. Onze openingstijden vindt u elders op de website. Uitgifte Schrijf u nu in: inschrijving als lid van De Ruilwinkel. Met deze punten, en de punten die u krijgt als u iets inlevert, kunt u zelf weer artikelen meenemen. De spullen die door andere leden ingeleverd worden liggen de dag nadat ze ingeleverd zijn in de winkel. De waarde van een artikel is aangegeven met een sticker op het artikel. Geen sticker? Vraag het dan aan een medewerker van De Ruilwinkel. Voor het meenemen van spullen gelden een aantal richtlijnen:

 • wanneer u iets mee wilt nemen heeft u voldoende saldo op uw account nodig. Het is niet mogelijk om rood te staan.
 • het is alleen mogelijk om punten van iemand anders te krijgen als die persoon zelf aanwezig is.
 • bij sommige artikelen geldt er een maximum van het aantal dat per klant meegenomen kan worden. Dit zal door het personeel van De Ruilwinkel worden aangegeven.
 • het is niet mogelijk om artikelen te reserveren.
 • wanneer u een artikel uit kiest dient u dit gelijk mee te nemen, De Ruilwinkel heeft helaas geen mogelijkheid om spullen voor u te bewaren.