Overname Ruilwinkel door de SWA

27 mei 2015 -

Het is de laatste maanden stil geweest rond De Ruilwinkel maar dat betekent niet dat er niets is gebeurt. Sinds september 2013 zijn we als Stichting De Ruilwinkel op zoek gegaan naar een mogelijke samenwerking om De Ruilwinkel te laten voortbestaan, in het veranderende klimaat met een zich steeds verder terugtrekkende overheid was het duidelijk dat De Ruilwinkel zelfstandig geen toekomst had. Dankzij St. DOEN hebben we een extern bureau kunnen in de arm kunnen nemen dat voor ons de mogelijkheden heeft geïnventariseerd. Dat heeft geleid tot een eerste gesprek met de SWA in augustus 2014.

 

Na de gemeenteraadsverkiezing vorig jaar werd het duidelijk hoe de gemeente verder wilde met o.a. het beleid t.a.v. werk en inkomen. Het is al vrij snel vanaf het begin van De Ruilwinkel het doel geweest om mensen via een werkplek in De Ruilwinkel een opstapje te geven naar een betaalde baan; mensen die buiten de maatschappij zijn komen te staan weer aan die maatschappij laten deelnemen. Voor een deel kunnen dat ook mensen zijn die in De Ruilwinkel werkzaam blijven omdat ze vanwege omstandigheden geen kans hebben op een betaalde baan, maar zo kunnen ze toch zinvol bezig zijn en in de maatschappij blijven functioneren.

 

We zijn daarom als stichting heel blij dat de SWA De Ruilwinkel met dit concept van ons overneemt waardoor ook voor de komende jaren het voortbestaan van De Ruilwinkel is zeker gesteld.

 

De officiële overdracht was op donderdag 16 april in De Ruilwinkel aan de Polluxstraat 3 te Alphen aan den Rijn. Daar werd het overdrachtsdocument door de SWA en Stichting De Ruilwinkel ondertekend.

 

Stichting De Ruilwinkel zal, om verwarring met de Ruilwinkel zelf te voorkomen, verder gaan onder de nieuwe naam: “Stichting Ruilen Werkt”. Naast het uitbreiden en opzetten van nieuwe ruil-initiatieven en het leggen van samenwerkingsverbanden, zal de stichting ook een klankbord zijn voor De Ruilwinkel. Daarmee houden we de twee onderdelen van de erfenis van Irma Boone in stand; de winkel en het gedachtegoed dat er voor ieder mens een plaats is.

Geplaatst door Ruilwinkel Alphen in Geen categorie, Nieuws